Wspaniałe, północnowłoskie danie, idealne na jesień. Penne al pesto di rucola e noci. Przyrządzicie je w kilkanaście minut. Składniki można dodawać dowolnie, np. znana jest wersja z pancettą (boczkiem), pomidorami koktajlowymi lub kurczakiem. Co tylko Wam podpowie wyobraźnia.
Składniki:
penne 350 gramów
pesto
Orzechy włoskie 70 gramów
Orzechy piniowe 20 gramów
Starty parmezan 70 gramów
Bazylia, oregano
Czosnek
Sól, pieprz
Oliwa
Sposób przygotowania:
- Pesto według przepisu, który znajdziecie TUTAJ mieszamy z utartymi orzechami.
- Gotujemy makaron penne.
- Dodajemy do smaku sól, pieprz, czosnek.
- Starty parmzan można dodać do pesto lub posypać potrawę. Do samego pesto wybornie smakuje grana padano.
- Kiedy makaron zaczyna być al dente wykładamy go na patelnię z pesto i dodatkami, a następnie mieszamy przez chwilę.
- Porcje przyozdabiamy bazylią i oregano.
- Smacznego!
PS
Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku:
Dziękujemy!
Rewelacja 🙂
PolubieniePolubienie