Przepis na… – Penne al pesto di rucola e noci

Wspaniałe, północnowłoskie danie, idealne na jesień. Penne al pesto di rucola e noci. Przyrządzicie je w kilkanaście minut. Składniki można dodawać dowolnie, np. znana jest wersja z pancettą (boczkiem), pomidorami koktajlowymi lub kurczakiem. Co tylko Wam podpowie wyobraźnia.

Składniki:
penne 350 gramów
pesto
Orzechy włoskie 70 gramów
Orzechy piniowe 20 gramów
Starty parmezan 70 gramów
Bazylia, oregano
Czosnek
Sól, pieprz
Oliwa

Sposób przygotowania:

  1. Pesto według przepisu, który znajdziecie TUTAJ mieszamy z utartymi orzechami.
  2. Gotujemy makaron penne.
  3. Dodajemy do smaku sól, pieprz, czosnek.
  4.  Starty parmzan można dodać do pesto lub posypać potrawę. Do samego pesto wybornie smakuje grana padano.
  5.  Kiedy makaron zaczyna być al dente wykładamy go na patelnię z pesto i dodatkami, a następnie mieszamy przez chwilę.
  6.  Porcje przyozdabiamy bazylią i oregano.
  7. Smacznego!

bti

PS
Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku:
Dziękujemy!

2 uwagi do wpisu “Przepis na… – Penne al pesto di rucola e noci

Dodaj komentarz