Przepis na… – pesto z rukoli

Odmian pesto jest tyle, ile pomysłów. Klasyczne powstaje oczywiście z bazylii i orzeszków piniowych  (pesto alla genovese – przepis znajdziecie na stronie) , jest także pesto z pomidorów (pesto alla siciliana), zielonej pietruszki, ale i rukoli.

test

Składniki:

rukola – opakowanie

pestki dyni – 1/3 szklanki

pestki słonecznika – 1/3 szklanki (mogą być alternatywnie 2/3 szkalnki jednego rodzaju pestek)

parmezan – 4 łyżki

olwia – 4 łyżki

czosnek – 2 ząbki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Przyprawiamy solą i pieprzem wedle gustu.

To wszystko.

Dodajemy do makaronu czy inncyh dań (przepisy na stronie)

bti

Smacznego!

PS
Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku:

5 uwag do wpisu “Przepis na… – pesto z rukoli

  1. Rewelacja, jak tylko zobaczyłam ten przepis- wiedziałam, że muszę go zachować. Świeża rukola stoi u mnie na parapecie i tylko się prosi, aby ją właśnie w taki sposób wykorzystać!

    Polubienie

Dodaj komentarz