Alberobello – polinezyjski skansen we Włoszech

Alberobello

Alberobello

Alberobello

Alberobello

Tiella havanese

Do naczynia żaroodpornego skroić cebulę wraz z kilkoma ząbkami czosnku. Dodać pokrojonych w plastry ziemniaków, na które skroić pomidora, obsypać go natką pietruszki i pokrojonym w kostkę ananasem. Na wierzchu ułożyć mule w muszlach. Całość przysypać ryżem i polać obficie oliwą. Proces powtórzyć układając kolejną taką warstwę. Górę obsypać startym serem i plastrami ananasa. Piec przez godzinę w temperaturze 200 stopni.

Alberobello

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s