Przepis na… – Bruschetta Pizzaiola

Bruschetta Pizzaiola to połączenie pizzy i bruschetty. Wspaniałe w smaku i łatwe w przyrządzeniu danie na antipasto wytwornej kolacji lub imprezową przekąskę.

bti

bagietka
oliwa
mozzarella
pomidory koktajlowe
bazylia
oregano
sól, pieprz

Bagietkę kroimy na ok. 2 cm plastry. Smarujemy je z obu stron oliwą lub masłem. Podsmażamy na dużym ogniu, na płytkiej patelni. 

W rondlu mieszamy oliwę, mozzarellę, oregano i pokrojone w kostkę pomidory koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszankę podgrzewamy, a następnie nakładamy na podsmażone plastry bagietki i zdobimy liśćmi bazylii.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy bruschettki.
Pieczemy 10 minut.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s