Masło pistacjowe – łatwy przepis na włoski dodatek

Składniki:
2 szklanki niesolonych, łuskanych pistacji
2 łyżki miodu
cynamon i sól dla smaku

pistacjowe

Piekarnik rozgrzewamy do 350 stopni. Na blasze wykładamy pistacje i prażymy je ok. 7 minut aż lekko zbrązowieją i staną się pachnące. Istotne aby nie były w piekarniku zbyt długo, dlatego obserwując po kilku minutach można je przemieszać.

Gorące pistacje przesypać do miski i miksować. Muszą uzyskać gładką i kremową konsystencję. Dodać miód, cynamon i sól. Wszystko jeszcze raz zmiksować. Do smaku można dodawać więcej cynamonu, soli i miodu.

pistacjowe

Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s