Spaghetti aglio, olio e peperoncino – najprostszy afrodyzjak

spaghetti

Wstawiamy wodę na makaron. Sos zrobimy zanim się ugotuje, więc jednocześnie do rondla z rozgrzaną oliwą wrzucamy posiekane kilka rozgniecionych i kilka posiekanych ząbków czosnku (najlepiej aglio polesano) oraz dwie papryczki peperoncino. Pilnujemy by oliwa nabrała aromatu składników, a czosnek nie zbrązowiał.

spaghetti
Do sosu dodajemy nie do końca ugotowany makaron. Całość powinna dochodzić razem, tak by makaron był al dente. Podajemy z tartym grana padano.

spaghetti

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Spaghetti aglio, olio e peperoncino – najprostszy afrodyzjak

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s