Autostrada del Sole – włoskie Route 66

Z Mediolanu do Neapolu   autostrada del sole   autostrada del sole     autostrada del sole

A u kresu podróży, dla spragnionych neapolitańskiej przekąski…

autostrada del sole

Alici indorate e fritte

Wypatroszyć i obrać ze skóry 500 gr sardeli. Rozciąć je wzdłuż linii kręgosłupa. W drugim naczyniu pomieszać 2 jaja z pieprzem i solą. Obtoczone mąką sardele wymaczać w mieszance i tak opanierowane smażyć 10 minut – najlepiej na oleju archaidowym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s