Triora – miasto czarownic

 

 

 

Triora

Triora

Pane di Triora

Triora

 

Przygotowywany z mąki gryczanej i otrębów pozostawianych na noc w osolonej, ciepłej wodzie i wymieszanych z drożdżami. Dnia następnego ponownie dodaje się drożdże i mąkę. Wypiekany jest w formie mającej mu nadać mu przepisową wagę 850 gram, na liściach kasztanowca, które zapobiegają przypaleniu. Gotowy chleb należy kroić na dowolnej grubości kromki i smarować – najlepiej alpejskimi, – białymi serami. Wybornie pasuje bruss z dodaną podczas przygotowywania grappą.

2 uwagi do wpisu “Triora – miasto czarownic

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s